Share this post

Filip DragovićInstitut za sigurnosne politike je prošli tjedan u Gradskom uredu za mjesnu samoupravu, civilnu zaštitu i sigurnost potpisao s Gradom Zagrebom ugovor o financiranju projekta ZG Potres Info Suradnja. Cilj ovog projekta je pridonijeti razvoju i usavršavanju sustava civilne zaštite u reakciji na potres na području grada Zagreba kroz:

  • jačanje međuresorne suradnje, razmjenu mišljenja i primjera iz prakse potaknuto organizacijom okruglog stola za predstavnike operativnih snaga sustava civilne zaštite, gradskih ureda i zainteresirane akademske zajednice čiji zaključci će se oblikovati u priručnik s preporukama te
  • edukaciju građana putem online predavanja i četiri radionice za osnovnoškolce na temu potresa, kako nastaje, koliko je opasan po život, kako se pripremiti za potres i ponašati u trenutku i neposredno nakon potresa.

Projekt provodi Institut za sigurnosne politike u partnerstvu s Hrvatskim centrom za potresno inženjerstvo. Više o ZG Potres Info Suradnji pročitajte na: insigpol.hr/zg-potres-info-suradnja.

Projekt ZG Potres Info Suradnja je u potpunosti financiran sredstvima Grada Zagreba u iznosu od 35,779.00 kn.

Institut za sigurnosne politikeHrvatski centar za potresno inženjerstvoGrad Zagreb