Share this post

wacom danubeDana 9. rujna 2021. godine u Brežicama je održana regionalna radionica u sklopu WACOM projekta (Water Contingency Management in the Sava River Basin) na kojoj su sudjelovali predstavnici projekta i nadležnih institucija iz Slovenije i Hrvatske koje su odgovorne za postupanje pri izvanrednim događajima izazvanim iznenadnim onečišćenjima na rijekama.

WACOM projekt okuplja projektne partnere iz Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Srbije te Međunarodnu komisiju za sliv rijeke Save. Cilj projekta je unaprijediti procedure unutar državnih okvira, tako i kod međunarodnih aktivnosti u tri komplementarna područja: civilna zaštita, riječna navigacija i upravljanje vodama u situacijama koje su vezane uz poplave i iznenadna onečišćenja na rijekama.

Regionalna radionica u Brežicama je prva u nizu između partnera iz Slovenije i Hrvatske koja ima svrhu okupiti različite institucije kako bi bio razvijen scenarij za simulacijsko-komunikacijsku vježbu na temu iznenadnog onečišćenja na lokaciji Zidani most u Sloveniji s posljedicama koje je potrebno otklanjati u Sloveniji i Hrvatskoj.

Više o samoj radionici dostupno je ovdje.